FR | NL | EN | ES | DE | IT  
  Contact
Deze website aan mijn favorieten toevoegen  
 
 
Praktische infos
Verdelers
Betaling
Leveringskosten
FAQ's
Montage Gids
On-line winkel
Zelf kelder samenstellen
De elementen per stuk
Mijn winkelmand
Mijn bestellingen/prijsofferte
Prijzen
Specialiteiten
Een wijnkelder bouwen
Alle flessoorten
Champagne/magnums
Markering - Etiketten
Kruiselings gelegd
Op maat
Produkten
Het Systeem
Album
News
Vochtige/Niet effen Vloer
Inhoud
Wie zijn wij ?
Onze filosofie
Verkoopsvoorwaarden
Kom bij Wintower
Deze site aanbevelen
Reacties
 
 

Het Systeem

 

 Het Wintower opbergingsysteem steunt op een heel beperkt aantal standaardonderdelen:

slechts 8 basisONDERDELEN
3 wanden (95 cm / 1,38 m / 1,91m) aangeboden als zijwand of tussenwand (met groeven aan één zijde of aan beide zijden) en aangeboden naargelang van de behoeften aan één zijde volledig met groeven en aan de andere zijde gedeeltelijk voor rekken met verschillende niveaus
5 leggers of roosters
 1. Voor 1 fles (van 70 tot 84 mm diameter)
 2. Voor 1 champagne/magnum (van 84 tot 108 mm diameter)
 3. Voor 3 flessen (van 70 tot 84 mm diameter)
 4. Voor 4 flessen (van 70 tot 84 mm diameter) of 3 flessen (van 84 tot 108 mm diameter)
 5. Voor 6 flessen (van 70 tot 84 mm diameter) of 4 flessen (van 84 tot 108 mm diameter)


 Het systeem laat u toe tientallen verschillende mogelijkheden van wijnopberging toe te passen dankzij de groeven die ongeveer om de 2 cm in de zijwanden aangebracht zijn. Er is geen beperking qua hoeveelheid en diameter van de flessen. Eenvoudig, doeltreffend, altijd aanpasbaar, ZONDER SPIJKERS OF SCHROEVEN!!!! Alle leggers/roosters kunnen verwijderd en verplaatst worden. De groeven in zwaluwstaartverbinding zorgen al voor een bepaalde stabiliteit en verhinderen een eventueel loskomen van om het even welk element. De stevigheid van het meubel wordt ook versterkt door de metalen stabilisatoren die bij de montering aan de achterzijde van het rek moeten geplaatst worden.

Wintower verkoos hout omdat het perfect geschikt is voor wijn, omdat het esthetisch mooi oogt, omdat het vele mogelijkheden qua opstelling biedt, omwille van zijn warmte, zijn stabiliteit. De gebruikte panelen zijn vochtbestendig in de massa en de massieve houtsoorten werden behandeld om een perfecte houdbaarheid in een vochtige omgeving te verzekeren. Voor meer informatie

De diepte van de beschikbare nissen is 33 cm (voor één fles) of 53 cm (voor 2 kruiselings gelegde flessen). Als die diepte echter overschreden wordt, moeten wij voorafgaandelijk onderzoeken of uw vraag uitvoerbaar is.

In onze rubriek « Online winkel », kan u zelf uw wijn opbergsysteem samenstellen. Klik op de zuilen die het best passen en verwijder ze zoals u zelf wenst. Prijzen, hoeveelheden flessen en afmetingen worden in reële tijd vermeld. Zo kan u meubels tot 4 wanden samenstellen en het geheel opslaan zoals aangegeven wordt. U kan ook online bestellen of op een later tijdstip terug naar uw ontwerp keren dankzij uw gebruikersnaam en wachtwoord die u in het formulier ingevoerd hebt.

Er bestaat een belangrijk toebehoren dat deel uitmaakt van het Winetower-systeem: de winlock.  De winlocks zijn flessensteunen die ervoor zorgen dat alle flessen perfect kunnen opgeborgen worden ongeacht hun diameter. Van 70 tot 84 mm in de meeste zuilen en van 84 tot 121 mm diameter in de speciale zuilen. De winlocks zijn gepatenteerd en zijn het resultaat van een onderzoek naar de juiste afmetingen gebaseerd op de raaklijnen van de kleinste en de grootste flessen die in aanmerking komen. In dit geval baseerde het onderzoek zich op de Latijns-Amerikaanse flessen van 75cl als de smalste waarmee rekening moet gehouden worden (70 mm) en op de met wapenschild versierde flessen van Côte du Rhône die vaak 84 mm diameter hebben. Grotere diameters werden uiteraard niet vergeten en kunnen meestal al dan niet met winlocks in de zuilen opgeborgen worden (zie rubriek champagne/magnums) (zie video winlock).

Zijn wijnkelder samenstellen met Wintower : Zie online boetiek.